Jørgen Eges frifindelse - et tab for patient sikkerheden! - AvMinTand

Jørgen Eges frifindelse - et tab for patient sikkerheden!

Plastik kirurgen Jørgen Ege er blevet frifundet i en retssag anlagt af sundhedsstyrelsen. Det betyder, at han frit kan fortsætte med at operere, på trods af et langt synderegister. Skriv din mening

Synderegister

Jørgen Ege har et langt synderegister ved sundhedsstyrelsen, nu har sundhedsstyrelsen forsøgt at stoppe hans ret til at lave fedtsugninger. Dvs. de har ikke forsøgt at fratage hans autorisation som læge, men forsøgt at forhindre ham i at udføre fedtsugninger. Udover hans synderegister ved sundhedsstyrelsen, er han dømt for at lave skattesvig, fremstille falsk lægeerklæring og har fået andre kriminelle til at stjæle designer møbler og kunst.
En Kirurg har et meget ansvarsfuldt job, de skal vurdere om en operation indebærer for stor en risiko for patienter, samtidig med at de skal se bort fra at det giver dem selv en økonomisk gevinst at gennemføre operationen. Det er med andre ord et job der kræver en ekstra ordinær høj etik og empati. Dommen beskytter Jørgen Eges retssikkerhed, men tilsidesætter hensynet til patienternes sikkerhed. Fra mit job ved jeg, at empati og moral er nært knyttet evnerne til at sætte patientens vel over engen vinding.

Tilsidesætter andres liv

Sundhedsstyrelsens mest brugte sanktionsmulighed overfor læger, er at udstille deres ugerninger på Sundhed.dk i to år. Ofte medfører det at sagerne bliver beskrevet i medierne og lægerne mister en del af deres omsætning på grund af dårlig omtale. Det virker urimeligt, at læger og tandlæge der tilsidesætter andres liv og førlighed, for egen vinding skyld, bliver bedre behandlet end en voldsforbryder eller bankrøver. Det virker urimeligt at raffineret legemes beskadigelse straffes mildere end gade vold?

Kort om Jørgen Ege:

 • 1995 blev han sagsøg for en mislykket penisforlængelse. Han afviste at betale erstatning og han var ikke tilstrækkeligt forsikret.
 • 2005 fik han indskrænket sin ret til at foretage fedtsugninger. Han havde fjernet op 16 kilo, hvor retningslinerne siger maksimalt 4 kilo.
 • 2005 bliver han tiltalt for skattesvindel og får en bøde på 4,5 millioner kroner.
 • 2006 Patientklagenævnet fandt ved ti separate sager grund til at påtale Jørn Ege for overtrædelse af lægeloven om grov forsømmelse og journalføring. Sundhedsministeriet gav ham forbud mod at udføre fedtsugninger. Han må dog gerne udføre andre behandlinger.
 • 2006 Bliver han klinik chef på en klinik i Spanien.
 • 2006 Politiet opgiver at rejse tiltalt mod Jørgen Ege efter flere patienter har anmeldt ham for bevidst legemsbeskadigelse og grov forsømmelse
 • 2007 Fik atter to tiltaler af Patientklagenævnet.
 • 2007: Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af en manual til de tæskehold, der skal true og banke 19 personer som Jørgen Ege mener at skylde 58 millioner kroner.
 • 2008 Jørgen Ege åbner en klinik i Malmø. Jørgen Ege sagde til BT: ” Men jeg føler, der er noget højere til loftet i Sverige. Herhjemme har jeg jo konstant Sundhedsstyrelsens hede ånde i nakken.
 • 2010 Bliver han dømt for at have betalt tyve med falske læge erklæringer, for at få dem til at stjæle kostbare møbler og malerier.
 • 2011 Sundhedsstyrelsen forsøger at få inddraget Jørgen Eges ret til at udføre fedtsugninger. Sundhedsstyrelsen taber, dvs. Jørgen Ege må stadig foretage fedtsugninger, penisoperationer og andre behandlinger.
   

Kommentarer

2 Kommentarer
ege

Uhyggeligt synes jeg og endnu et bevis på et dårligt fungerende retsvæsen - det er sørgeligt

Indsendt af Anonymous den Sun, 03/04/2011 - 23:42
ege

sådan er det jo i dag,vi er til for lægestanden og ikke omvendt,vi har også alt for mange tvetydige regler og paragraffer som al for mange farer vild i,regel fordi det er en regel at have en regel.

Indsendt af Anonymous den Fri, 18/02/2011 - 17:39
AvMinTand - tandlæger i udlandet og Danmark © Copyright, AvMinTand