Amalgamsanering - AvMinTand

Amalgamsanering

Amalgam har været brugt som fyldningsmateriale i over 100 år. Det består af en blanding af metaller hvoraf et er kviksølv. Forholdet mellem metallerne varierer, men en legering kunne bestå af 25% kobber, 42% sølv, 29% tin og 4% kviksølv. Materialet er meget slidstærkt, holder i mange år og er relativt billigt for patienten. Men på trods af materialets fordele, er der færre og færre tandlæger, der bruger det. Dels fordi patienterne ønsker et andet materiale, dels fordi kviksølvet er belastende for miljøet.

Hvorfor får man en amalgam sanering?

Amalgam fyldninger eller sølvfyldninger, som de også kaldes, er ikke altid populære i munden. Det ser ikke så pænt ud med mørke plamager, de kan være en belastning for tanden, nogle få får allergiske reaktioner og nogle mener at udskiftning af disse fyldninger kan gavne helbredet generelt. Der kan også opstå karies i kanten af fyldningen, hvorfor man bliver nødt til at fjerne den for at kunne rense tanden inden en ny fyldning af plast eller porcelæn.

Fordele ved en amalgam sanering

  • Tænderne ser pænere ud med plast/porcelæns fyldninger
  • Mindre risiko for allergiske reaktioner
  • Mindsker gener ved temperaturfølsomme tænder

Amalgamsanering i udlandet

Alle tandlægerne på AvMinTand kan foretage amalgamsanering. Man bør dog bede tandlægen om at bruge en "kofferdam" (gummikrave til at sætte ned over tanden), hvis man er bekymret for eventuel indånding af dampe.

AvMinTand - tandlæger i udlandet og Danmark © Copyright, AvMinTand