Fyldninger - Karies i tænderne - AvMinTand

Fyldninger - Karies i tænderne

De fleste af os har én eller flere fyldninger i tænderne. En fyldning kaldes også for en plumbe, og den tjener det formål at stoppe en uheldig udvikling i en tand, der er angrebet af karies. Fyldningen kan laves i mange forskellige materialer og former, der passer til både tanden og hullet, der skal fyldes ud. Efter en undersøgelse vil tandlægen kunne vurdere om en fyldning kan klare problemet, eller om hullet er så stort, at der skal en krone til.

Hvornår er en fyldning nødvendig?

En fyldning er nødvendig, når hullet i tanden har nået en vis størrelse. Små huller behøver ikke altid en fyldning, da spyttet i munden selv kan lappe små skader. Karies kan opstå alle steder på tænderne, men det mest almindelige er imellem tænderne, på tyggefladerne af kindtænderne eller i kanten af kroner eller tidligere fyldninger, der ikke slutter helt tæt.

 

Fordele ved en fyldning

  • Man kan beholde sin naturlige tand
  • Den dårlige udvikling i tanden stoppes
  • Man slipper for evt. smerte.

Fyldninger i udlandet

Alle tandlægerne på AvMinTand kan lave almen tandpleje, hvilket også omfatter fyldninger. Om det kan betale sig rent økonomisk at få lavet fyldninger i udlandet afhænger af hvor tæt på tandlægen man bor. Generelt siger vi, at behandlingen skal koste over 5000 kr. for at det kan betale sig at tage til en klinik i udlandet. Derfor kan det ikke betale sig at tage af sted for blot en enkelt fyldning.

Læs videre på næste side om behandlingen

AvMinTand - tandlæger i udlandet og Danmark © Copyright, AvMinTand