Bro – tænder på rad og række - AvMinTand

Bro – tænder på rad og række

En bro er en erstatning af de naturlige tænder. En bro erstatter flere tænder og er sat fast på eksisterende tænder eller på implantater, der er skruet ned i kæbeknoglen. Broer kan laves i forskellige længder afhængig af, hvor mange tænder, der skal erstattes. Herunder ser man en 3-leddet bro, hvor to eksisterende tænder er slebet til for at kunne holde broen på plads.

Hvem har fordel af en bro?

Broer anbefales oftest, når der er flere tænder ved siden af hinanden, der har brug for behandling. Der findes forskellige typer af broer. Alle typer danner en bro mellem eksisterende tænder – deraf navnet.

A. Erstatte en eller flere tænder

Mangler man én eller flere tænder, er det mest brugt at få implantater kombineret med kroner. Implantater kræver dog en god knogle. Broen kan i nogle tilfælde bruges, hvor der ikke er knogle nok at sætte implantater fast på.

B. Forhindre tænder i at flytte sig ind på en tom plads

Er der en tom plads, hvor der tidligere har været en tand, vil nabotænderne langsomt rykke sig ind mod den frie plads. Det kan give problemer med forkert bid, fordi tænderne så ikke længere passer sammen med de modstående tænder. En bro vil holde de omgivende tænder på plads og samtidig udfylde pladsen mellem dem.

Fordele ved en bro

Der er mange fordele ved at få en bro på sine tænder. Her er nogle af de vigtigste:

  • Tænderne på en bro ligner de naturlige tænder.
  • En bro kan laves både med og uden implantater i knoglen. En bro kan holde ca. 10 år, og endnu længere, hvis den er sat fast på implantater.

Læs mere om implantater her

AvMinTand - tandlæger i udlandet og Danmark © Copyright, AvMinTand