Rodbehandling - AvMinTand

Rodbehandling

Ved en rodbehandling erstattes det bløde væv i tandens indre (pulpa) med et kunstigt materiale. Selve tanden bliver siddende i kæbeknoglen, og kan forstærkes med en krone eller en facade.

Hvem har fordel af en rodbehandling?

Der kan være flere årsager til, at tandlægen anbefaler en rodbehandling:

A. karies angreb går helt ind til nerven.

Et hul i tanden kan blive så stort, at det påvirker det bløde væv (pulpa, ofte kaldet nerven) i tandens midte. Det giver smerter i tanden og en rodbehandling er ofte nødvendig.

B. En fyldning i tanden har irriteret nerven

En stor fyldning i tanden kan ødelægge nerven. Vævet fjernes for at forhindre betændelse. Hvis man ikke behandler den betændte nerve, kan betændelsen sprede sig til knoglevævet.

C. Tanden har fået en skade, så nerven er blotlagt eller død

Når nerven irriteres får man tandpine. Er nerven død kan der med tiden opstå smerte, hvis der går betændelse i vævet. Ved en rodbehandling fjernes både nerven og det døde væv i tanden.

Fordele ved en rodbehandling

Fordelene ved at få en rodbehandling er:

  • at indgrebet fjerner smerte, pga. betændelse
  • at den naturlige tand kan blive siddende i munden

Rodbehandling i udlandet

Hvis der kun er tale om en rodbehandling af en enkelt tand, vil der ikke være meget at spare når man tager rejseomkostningerne med i betragtningen. Hvis rodbehandlingen foretages som en del af en større behandling, kan det sandsynligvis betale sig at tage til udlandet. Prisen på en rodbehandling varierer med den tid, det tager at udføre den. Nogle rødder er meget komplicerede at rense ud, da de kan have mange forgreninger

AvMinTand - tandlæger i udlandet og Danmark © Copyright, AvMinTand