Facader - AvMinTand

Facader

Som ordet antyder, er facader en tynd plade, der sættes på forsiden af tanden.

Hvor kroner indkapsler tanden og dermed kan give tanden et helt nyt udseende, kan facader kun til en vis grænse ændre udseende og farve på tanden. Ofte er facadebehandlingen rent kosmetisk, men den bruges også, hvis der er slået et hjørne af en tand.

Hvem har fordel af en facadebehandling?

Tandlægen kan anbefale en patient at få facader på tænderne af forskellige grunde. De fleste af dem vil være for at forbedre det kosmetiske udseende af tænderne. Herunder er de vigtigste grunde til at få facader på tænderne:

For at reparere mindre skader

Knækker man hjørnet af en fortand, har det ikke den store betydning for tandens funktion. Men ens smil bliver ændret temmelig drastisk, og kanterne kan være skarpe og ubehagelige. Facader kan dække over knækkede hjørner og slidskader på tænderne, så man igen kan få et pænt smil.

For at ændre farven på tænderne

Selv om farven på plastik fyldninger afpasses patientens tænder, bliver de ofte mørkere med tiden. Derudover kan tænderne få misfarvninger på grund af forskellige drikkevarer, rygning eller af medicin. Facaderne laves af porcelæn, der minder meget om den naturlige tand i både udseende og følelse.

For at rette små skævheder i tandsættet

Sidder tænderne ikke lige på række, men alligevel ikke så skævt at patienten har lyst til at gå med bøjle, kan facader bruges til at udjævne forskellen. Mellemrum kan også fyldes ud ved at sætte facader på de pågældende tænder.

Fordele ved en facadebehandling

Facader har flere fordele frem for andre behandlinger. Det skal dog understreges, at facader ikke altid kan afhjælpe problemet, da de kun bruges til at rette små gener.

  • Facader kræver ikke nær så meget slibning af tanden, som hvis man skulle have kroner.
  • Facader kan give patienten et flot tandsæt uden strammende bøjler
  • Facader ligner de naturlige tænder meget
  • Facader bliver ikke misfarvede

Facadebehandling i udlandet

De fleste af tandlægerne på AvMinTand laver facader som en del af deres kosmetiske tandpleje. På hver tandlæges profil kan man se hvilke behandlinger den pågældende har specialiseret sig i.
AvMinTand - tandlæger i udlandet og Danmark © Copyright, AvMinTand