Proteser - gebis - Unitor - AvMinTand

Proteser - gebis - hel- og delproteser

Proteser bruges for at erstatte de naturlige tænder, lige fra en enkelt tand op til hele tandsættet. Både del- og helproteser findes i en fastsiddende og en løs udgave. )Mange kalder også en delprotese for en unitor). Den sidste variant kan man tage ud for at rengøre, hvorimod man må være ekstra omhyggelig med at rengøre den fastsiddende inde i munden. Begge varianter kræver jævnlige justeringer hos tandlægen for at sidde korrekt. Hvis de ikke passer perfekt, kan proteser være smertefulde og ubehagelige at bruge.

Herunder kan man læse om hvornår man skal have det ene eller andet, hvilke fordele der er ved de forskellige varianter, og hvad man skal være særlig opmærksom på før man beslutter sig i samråd med tandlægen.

Hvem har fordel af proteser?

Proteser bruges når man har mistet en del eller alle de naturlige tænder. Delproteser kan for eksempel erstatte tænder i begge sider af munden mens de naturlige tænder, som endnu er gode, bevares. Når så alle tænderne i eksempelvis overmunden er faldet ud, kan man lave en helprotese i stedet.

Fordele ved proteser

Den største fordel ved proteser er prisen. De er billige at lave i forhold til alternative behandlinger som implantater og kroner. Man skal dog være klar over, at proteser kræver en hel del vedligehold og tilpasning, som gør dem mere besværlige.

Proteser kræver omhyggelig rengøring, ellers kan der opstå svamp eller betændelse under protesen. Derudover er det nødvendigt at besøge tandlægen jævnligt for at få justeret proteserne, så de passer bedst muligt. Knoglen under protesen vil svinde med tiden, og tilpasses protesen ikke disse ændringer, kan der opstå gnave sår, betændelse og i svære tilfælde infektioner.

Proteser i udlandet

Man kan godt få lavet proteser i udlandet, men på grund af de mange justeringer, anbefales det ikke med mindre man bor tæt på tandlægen. Derudover skal man være meget opmærksom på at det er vigtigt at forstå hvordan man skal rengøre og vedligeholde sine proteser

Garanti

Der ydes ikke garanti på proteser.

AvMinTand - tandlæger i udlandet og Danmark © Copyright, AvMinTand